Miks Latvis

Search

OpenMoko reklāmas

openmoko_logo.jpgOpenMoko neo1973 ir telefona aparāts, kurā būs divtik daudz labu lietu, cik aifounā. Starp visiem labumiem varu minēt GPS uztvērēju.

Pašlaik jau atmetu iedomas par apple brīnuma iegādi un ar cerībām skatos uz šī telefona piedāvātajām iespējām.

openmoko trumpis ir atvērtā koda dāvātās iespējas, un lietotāju neierobežotās iespējas uzlabot un arī salauzt šo ierīci. Šis telefons nebūs nekur piesaistīts un tas būs izmantojams praktiski jebkurā zemes nostūrī.

Cena solās būt saprātīga. Jau tagad ir nopērkama izstrādātāju versija, kura maksā 300$ (uz pusi lētāk kā Apple brīnums).

openmoko jau strādā pie reklamēšanās un ir sagatavojuši lērumu ar reklāmām. (neesmu pārliecināts, ka visas ir oficiālās reklāmas) Dažas ir spokainas, dažas ironizē par iekostiem āboliem. Pirmā ir spokaina un otrā ir par ābolu.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=DCQ7dmGuAU8[/youtube]

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=POiNqP4savI[/youtube]

Pārējās reklāmas meklēt lietotāja openmoko youtube lapā.

14 Responses

  1. Pasaule paliek plašāka.
    gaidīsim.
    iphonis pagaidām neattaisno uz sevi liktās cerības.
    ļaiks ir būtisks.
    tikai pēc kāda laika varēs redzēt kas ir kas un kuru tad pirks.
    un kas uzvarēs šai milžu cīniņā…

  2. Ir jau kāds zināms labs apskats par jamo? Es domāju, tas, ka tehniski kāds kādam ieliek ir sīkums. Pats pietiekami labi redzēju kas notika kad uz Treo uzlika vēdlodziņus, viss palika jūtami lēnāks – katrs softs savādāk izmanto resursus. Protams, pastāv arī sliktais variants, OpenMoko ir resursu rijīgāks :) Bet tāpēc arī ir nepieciešams apskats. Šobrīd aparāts izskatās ļoti interesants. Nez, jamiem kkas ar qwerty klavieri arī būs?

  3. Ja developer versijai būtu WiFi atbalsts, tad visticamāk, ka paņemtu uzreiz. Tagad mazliet jāpagaida, kad būs pieejami modeļi ar WiFi, vienīgais, ka tad vairs cena nebūs tik draudzīga :(

  4. Šo telefonu mākslas akadēmijās dizaina nodaļās varētu lietot kā piemēru SLIKTAM dizainam. Un nu cmoon divreiz vairāk iespēju kā iPhone? Tad es labāk pie savas nokia pieturos(iphone tomēr daudz daudz par dārgu). :)

  5. Opensource reāli ieliek – var izmantot tās pašas perifērijas ierīces ko galddatoram, ja vien sourci nokompilē priekš ARM procesora. USB un Bluetooth ir, WIFI būs, ko vēl vairāk :)
    Man pilnīgi pietiks, ja varēs piespraust ārējo USB klavieri un HDD.
    WIFI kā USB moduli piespraust var jau tagad, taču iebūvēts būtu ērtāks, gaidīšu rudeni.

    Vispār – ja mēs pasūtītu šo telefonu nevis katrs atsevišķi bet vienā sūtījumā – varētu ietaupīt piegādes izmaksas. Vienīgais – sūtījuma cena tad sanāk ojoj – nebūs problēmas ar muitu?
    Kāds tautas viedoklis par kopistisku pasūtīšanu?

  6. izlasi komentārus augstāk, izskatās ka neviens neko pasūtīt nevēlas :)
    pat ja tur būtu visas iespējamās pasaules fīčas, tas tāpat paliktu kā tāda linux distribūcija – konstanti pārpilna ar bugiem un puspabeigtām funkcijām, nesaprotamu interfeisu un ja konstanti neseko līdzi nightly builds – konstanti nelietojams.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *