Šodien izstaigāju Yokohamas ķīniešu kvartālu, tas esot ne tikai lielākais Japānā, bet arī visā Āzijā.
Noteikti tur atgriezīšos, lai turpinātu izpēti, jo visās ielās pat nepaguvu ieskatīties. Ļoti daudz restorānu, veikalu, un pelmeņu vietu.
Vispirms daži nejauši kadri pa ceļam uz ķīniešu kvartālu.
Cilvēku daudzums pietiekami liels, ja ņem vērā, ka tas bija darba dienas vidus. Domāju, ka nedēļas nogalēs ielas ir pavisam sadrūzmētas. Gribētos pafotografēt agrāk no rīta, kad pa ielām rosās krāvēji vai vēlāk vakarā, kad riet saule un iedegas visas gaismas.
Uz katra stūra pa pelmeņu tirgotavai. Dažas lielas, dažas pavisam mazas. Šī laikam ir populāra, jo cilvēki stāvēja rindā. Tie, kas tikuši pie pelmeņu porcijas, stāvēja un ēda tur pat uz ielas.
Turpinot pelmeņu tēmu. Kūpošs pelmeņu trauks. Daži pelmeņu tirgotāji, bija izlikuši ekrānus, kuros bija redzams, kā pārdurot pelmeni ārā gāžas pelmenī ievārītais buljons. Grūti paiet garām :)
Pīppauze.
Dažās šķērsielās varēja atrast mazākus un nomaļākus bārus, bet citās kāds čakli strādāja.
Lūk arī paši pelmeņi! :)
3 Responses
Interesanti, man Japāna ir viena no mīļākajām valstīm, tāpat arī Ķīnas kultūra ir saistoša. Bet par tiem pelmeņiem jāsaka, ka tie nav gluži pelmeņi (dumplings), bet gan baozi jeb angliski saukti arī vienkārši par buns (https://en.wikipedia.org/wiki/Baozi). Ja pelmeņiem, kam, lai arī simtiem dažādu variāciju, apkārt pildījumam ir blīva, cieta mīkla, tad baozi principā ir mīksta, poraina bulciņa ar ne tik šķirdru pildījumu vidū un no tās nekāds buljons arā nevarētu velties. Nenoliedzu, ka rindā gaidītāju vietā un reklāmvideo bija pelmeņi, bet bildē redzmie noteikti izskatās pēc baozi :) Lai veicas Japānas izpētē un iepazīšanā!
Tiesa. Mēs ēdām un priecājāmies par pelmeņiem, bet bildē redzamos baozi pagaidām ignorējam. Pelmeņi ir tik garšīgi un vēderu pildoši, ka pēc tiem ir grūti saņemties un vēl, ko citu ieēst.
Domāju – hmm, baozo, kas tas tāds un ar ko atšķiras no pao. Iegūglēju, ā, tie ir tie paši pao Malaizijā, Taizemē, Singapūrā :)