Miks Latvis

Search

Skrējiens apkārt Hakones Ashinoko ezeram

Dodoties brīvdienās uz Hakoni izlēmu, ka jāapskrien apkārt slavenajam Ashi (Ashinoko) ezeram.

Hakones Ashi ezers ir slavens ar to, ka no tā paveras lielisks skats uz Fudzi vulkānu. Tam apkārt ved gleznainas takas, kuras nolēmu izskriet. Paskatījos kartē un sapratu, ka aptuveni 20 km garo maršrutu, noteikti gribēšu skriet ar telefonu, lai tiktu pie kāda jauka kadra. Parasti skrienu bez telefona un netērēju laiku, bet šoreiz nespēju saņemties un nefotografēt.

Viesnīcas darbinieki bija paziņojuši, ka tradicionālajās japāņu brokastīs ir jāierodas astoņos no rīta. Cēlos piecos no rīta, ierēķinot laiku dušai, fotografēšanai un mierīgam dabas baudīšanas tempam. Sāku skriet 5:20, skrējiena laiks (bez pauzēm) ~ 2h 11min.

Takas sākums plakans un mierīgs, bet ātri vien tiku pie šaurām takām. Brīžiem jāskrien pa saknēm, brīžiem pa akmeņiem un klintīm. Ik pa laikam izdevās noskriet lejā līdz kādai pludmalei, bet pēc tam taka veda atpakaļ augšā. Bija arī īsi mirkļi, kad cauri krūmiem varēju redzēt 20-30 metru vertikālu kritumu – lieks solis un ir iespēja iekulties pamatīgā ķezā. (Vasarā, kad zaļāks, tādas aizas nebūtu īsti manāmas.)

Pirms devos ceļā, biju plānojis, ka šis aplis būs salīdzinoši “plakans,” bet nemaz tik gludi nebija saskrēju kopumā gandrīz 300 vertikālos metrus (725-768m).

Hakone, Ashi ezers, Fudzi vulkāns, Yokohama, Tokija un vēl kaudze ar pilsētām vienā kadrā.
Ashi ezers un Fudzi vulkāns.

Tālāk foto atskaite, kas tapusi ar iPhone 6s.

Pilnīgi liekās vietās novilkta aukliņa, kas man nekādi nepalīdzētu, jo sniedzās knapi pāri ceļgaliem. Aiz aukliņas gandrīz vertikāls kritiens līdz pat ezeram.
Te redzami mierīgāki posmi, kur drošāka skriešana un kokos spēlējas saullēkta krāsas.
Lūk arī viena no pludmalēm, īss foto mirklis, iedzēru tēju un skrēju tālāk.

Fantastiskas rīta krāsas, grūti tveramas ar fotoaparātu, kur nu vēl ar telefonu. Šķērsoju vairākus tiltus, šis bija viens no stabilākajiem. Daži bija tik aizdomīgi, ka neuzdrošinājos skriet, lai tie zem mana svara neizjuktu.
Pēc aptuveni 11 km nonācu ezera otrā pusē, kur sākās civilizācija un varēju uzņemt labāku tempu skrienot pa asfaltu.
Pašās skrējiena beigās varēju kārtīgi izpētīt arī Fudzi vulkānu.

3 Responses

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *