Miks Latvis

Search

Staycation Tokijā, Ginza, Kyu-Shiba-Rikyu un Hamarikyu parki

Jau pāris gadus nebijām bijuši Japānas galvaspilsētā, tāpēc devāmies īsās brīvdienās.

Nakšņojām tikai vienu nakti, bet kārtīgi izstaigājām Tokijas parkus un Ginzas ielu. Laikam jau smieklīgi, ka braucam uz Tokiju, lai ietu parkos, bet mūsu bērniem un mums pašiem ir svarīgi būt pie dabas un kokiem, cik vien iespējams. Vakarā ieplānota Ginzas ielas apskate, lai es varētu kārtīgi sabildēt ielu kadrus.

Otrajā dienā devāmies vērot japāņu jaunā gada tradīcijas Meiji templī.

Visiem ir mugursomas. Arī Viesturam. Nevar redzēt, bet viņa mugursoma ir sarkanā panda, kurā pat ir vieta pāris mazajām Tomico mašīnītēm.
Pirmais apskates objekts Kyu-Shiba-Rikyu parks. Pie ieejas tikām pie biļetes, kas šo ļauj skatīties komplektā ar krietni slavenāko Hamarikyu dārzu, kuru jau sen gribēju izpētīt.
Dārzs nav pārāk liels, bet tik un tā ir skaisti mazi līcīši, tiltiņi un citas japāņu dārzam piederīgas lietas.

Tālāk devāmies uz Hamarikyu dārzu. Pa ceļam vērojām Tokijas torni un garāmbraucošos vilcienus.

Hamarikyu jau ir krietni plašāks dārzs, kurš nav tik viegli pārredzams.

Pēc parkiem ir laiks meklēt viesnīcu. Atradām ļoti labu piedāvājumu. Šķiet, ka ietaupījām vismaz 60% no cenas un Zanes booking konts mums piešķīra pavisam īpašo numuriņu. Bērni bija sajūsmā par to, ka gaiteņa galā bija salikti visa veida našķi, kuriem nebija ierobežojumu, ņem cik gribi. Sulas, limonādes, saldējumi, konfektes, cepumi, mini-donuļi utt. Mums ar sievu tika iedota arī speciāla karte, kas no interesanta vīna skapja ļāva liet glāzēs vīnus un sake. Plus vēl mazais ledusskapis ar neierobežotu alus daudzumu, bet kamēr vēl Viesturs dzer svaigu pienu, mēs abi nelietojam dzērienus ar grādiem, tāpēc tas viss palika nepagaršots.

Slavena un interesanta ēka. Te viens video par to. Paspējām apskatīt, jo drīz tikšot nojaukta.
Skats no viesnīcas loga.

Izpriecājāmies par savu viesnīcu un gājām pētīt Ginzu. Man jau sen tur gribējās pavadīt mazliet ilgāku laika sprīdi, lai saprastu, kas tur īsti notiek. Īsumā: visi glaunākie veikali salikti vienas ielas garumā. Katrs luksusa preču ražotājs ticis pie iespējas noformēt ēku pēc saviem ieskatiem. Pa ielu vienā laidā kursē ļoti lepni auto, bet nedēļas nogalēs, cik saprotu, visa iela atvēlēta gājējiem.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *