Miks Latvis

Search

izveidoju pirmo WordPress pluginu

Lai saprastu, kā darbojas WordPress plugin veidošanas process es izveidoju nelielu un primitīvu pluginu Post Series – kuru ikdienā lietoju Kambodžas blogā (latviešu valodā, laikam jālieto vārds “spraudnis” – nekas cits jau neatliek).

To, kā tas izpaužas dzīvē var redzēt, ja paskatās mazliet pa labi. Šobrīd gan tur tikai viens ieraksts.

Spraudņa ideja ir vienkārša, dažreiz raksti ir kā seriāla sērijas. Seriāls sākas un tad ik pēc kāda laika ir turpinājumi. Lai lasītājs varētu redzēt visus rakstus, kas ir vienā “sērijā”, tad pie visiem sērijā pievienotajiem rakstiem tiek parādīts neliels hronoloģisks saraksts ar pārējiem “seriāla” rakstiem. Pat neiedziļinājos, vai šim scenārijam ir gatavi risinājumi, jo vēlējos izveidot savu rīku tieši pēc savām vēlmēm un vajadzībām.

Pieteicu spraudni WordPress plugin directory, un to ātri vien apstiprināja, bet pēc tam nebija laika pieķerties šim jautājumam, kā arī pagāja laiks kamēr tiku galā ar WordPress SVN sistēmu un spraudņa readme.txt failu.

Izrādās, ka process no gatavas idejas līdz publiskam spraudnim tomēr ir ļoti vienkāršs, tagad redzu, ka veidojot nākamo spraudni laiks tiks tērēts tikai spraudņa attīstīšanai nevis organizatorisko sīkumu kārtošanai.

Lai arī biju iecerējis, ka spraudņa pievienošana WordPress plugin directory būs klusa un nemanīta, es jau redzu, ka tas tiek lejupielādēts un lietots, kā arī ir jau pirmie ieteikumi par to, kas jāuzlabo un jāpapildina saistībā ar šo spraudni.

Šobrīd Post Series ir diezgan šaurs pielietojums un tas noteikti ir ierobežotas funkcionalitātes spraudnis, tomēr biju gaidījis, ka man būs vismaz mēnesis laika to attīstīt līdz to reāli kāds sāks izmantot. Tagad izskatās, ka tik daudz laika vairs man nav un nu ir jādomā, kā to padarīt par universālāku un plašākām masām lietojamu rīku.

Nākotnes plānos ir vairākas idejas

  • kārtīgu opciju lapu, kurā varētu regulēt saraksta vizuālo pusi,
  • iespēja ievietot sarakstu bloga sānu slejā,
  • kā arī shortcode atbalsts, lai varētu brīvi izvēlēties saraksta atrašanās vietu.

Noderīgas saites citiem, kas vēlas publicēt WordPress spraudņus:

2 Responses

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *