Miks Latvis

Search

Sniega buss Esplanādē, jeb autobusi un reklāmas

Saņēmu epastā ziņu, ka šodien Esplanādē top un pa nakti uztaps līdz galam sniega buss. To taisot LMA studenti, reklamējot, ka no 15. aprīļa startēs zemo cenu busi pa Baltiju un arī uz Varšavu (Varšavas brauciens, piemēram, būšot tikai kādi 11 eiro).

foto: Elina Dobulane (galerija)

Šis man uzreiz atsauca atmiņā Flygbussarna reklāmu, kura pirms kāda laika bija redzama portālos, kuros apskata oriģinālāko reklāmu case study. Lūk video:

Flygbussarna (Swedish Airport Coaches), “50 cars or 1 bus”

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=wS_ZiBlvoGE[/youtube]

Saite uz video.

Every day thousands of cars are driven to and from Swedish airports. Every car holds only 1,2 persons on average which is to be compared with the Airport Coach that takes over 50. Needless to say, this makes no sense whatsoever from an environmental standpoint. To highlight this, an enormous bus was built out of 50 cars on the side of the highway to the airport. On the website, a live camera not only shows the installation 24/7 but also analyses the image and tracks each and every car going by. This data is then being used to highlight just how much emission we could save just by going by bus instead.

Viedoklis

Būšu latvietis un sākšu kritizēt. Es ticu, ka sniega autobuss ir forša štelle, izskatīsies labi, priecēs garāmgājēju sirdis, pie tā daudzi cilvēki vēlēsies nofotografēties utt. Bet, kad Latvijā parādīsies reklāmas, kas spēs vienlaikus apmierināt reklāmdevēja intereses un vienlaikus kalpos sabiedrībai?

Zviedru autobusu reklāma ir nošāvusi uzreiz divus zaķus – reklamē autobusu kompāniju un atgādina sabiedrībai, ka autobuss ir videi draudzīgāks transporta līdzeklis. Kad Latvijā veidotās reklāmas spēs šaut pa diviem zaķiem?

4 Responses

  1. Esi latvietis. Paņem nevis sliktāko piemeru un kritizē, bet tā vietā labāko piemēru un kritizē to.
    Neesmu baigais Eurolines (tas viņiem tāds apakšbrends) fans, vienkārši no visām pēdējām slavenām reklāmas kampaņām šī noteikti nav tā sāpīgākā.

  2. Eh, laikam nekad nebūšu reklamščiks, jo nesaprotu, kapēc Flygbussarna ir pieskaitāma pie veiksmes stāstiem. Jā, viņu reklāma radīja buzzu, bet kāds ir pats galvenais rezultāts – vai patiešām daudz vairāk cilvēki sāka braukt ar autobusu?

  3. diez vai dēļ tās zviedru reklāmas kāds vairāk sāka braukāt, jo īpaši ikdienā. tie kas visu mūžu braukā ar busu, tie nesaprot par ko vispār iet runa, bet savukārt tie, kas ikdienā braukā ar mašīnu, ļoti labi zina, ko nozīmē pārvietoties ar busu Rīgas robežās, nemaz nerunājot par tālākām vietām ;)

    kamēr pasaulē mašīnas nesāks ierobežot ar likumu, tikmēr sab trans būs otršķirīgs. vismaz Latvijā.

  4. >:D Lol..
    Man šķiet, ka doma būtu laba, ja džeki vienkārši būtu norakuši, kādu kaudzi turpat rīgas centrā.. Just for fun.. Bet priekš reklāmas kampaņas, tas izskatās smieklīgi :D LoLoLolll… Muaaha haaa… Tad, jau tie sniega vīri zem dzelzceļa tilta ir daudz daudz daudz reizes spēcīgāki :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *