Miks Latvis

Search

Starptautiskā diena

Kā jau īstās Starptautiskās skolās pienākas, arī manā skolā mācās daudz dažādu tautību skolēni. Reizi gadā tiek rīkots vērienīgs pasākums – Starptautiskā Diena. Šīs dienas ietvaros katras valsts pārstāvji ir aicināti izveidot stendus, kuros rāda, skaidro un stāsta gan savas tautas kultūru, gan ēdienu, gan dažādas citas raksturīgas lietas.

Pasākums sākās ar gājienu, kurā piedalījās katras valsts pārstāvji. Dažas valstis gājienā piedalījās ģērbušies savos tautas tērpos, bet citi karoga krāsās. Skanot katras valsts himnai, visi šīs valsts pārstāvji sakāpa uz skatuves, lai sevi parādītu un kopīgi nobildētos. Kad pasākums bija oficiāli atklāts – sāka darboties katras valsts stendi. Dažos varēja degustēt nacionālos ēdienus, dažos, ko nacionālu ēdamu varēja nopirkt. Dažos stendos bija uzstādīti ekrāni, kas rādīja valsts prezentāciju, bet citos varēja darboties praktiski. Paralēli tam visam notika arī dažādi priekšnesumi – dažādu valstu dejas, atrakcijas bērniem un grāmatu izpārdošana.

Tā kā šī gada Starptautiskā Diena bija apvienota ar Zaļo dienu, tad notika arī “zaļu” domāšanu atbalstoši pasākumi – ieejas biļetes bija lētākas tiem, kas uz pasākumu brauca ar riteni vai gāja kājām. Tika gan reklamētas, gan pārdotas dažādas ekoloģiskās preces.

Protams, arī mēs ar Miku piedalījāmies šajā pasākumā. Tautas tērpi mums līdzi gan nav (un es nevaru iedomāties, ko šādā karstumā ar tiem te varētu iesākt), bet mēs piedalījāmies gan gājienā, gan arī izveidojām savu stendu.

Kopumā pasākums izvērtās tiešām interesants. Mazliet žēl, ka visu laiku bijām aizņemti savā – Latvijas stendā – līdz ar to nepalika pārāk daudz laika, lai apskatītu, kas notiek citur un ko piedāvā citur, bet gan jau to visu paspēsim nākošajos gados.

Šeit arī neliels video:

4 Responses

  1. TIK skaisti šis bija :) brīnos, cik daudz jums grāmatu un plakātu un pat karogs līdzi. Salas skolā pasūtīja LV karogu, bija tik sirreāli to redzēt karājamies palmu ēnā.

    1. Čau Lindiņ! Arī mana skola pasūtīja LV karogu – kad bija gatavs izskatījās pēc brūns/balts/brūns :) Nolēmām, ka ar nepareizu karogu gājienā neiesim un aizņēmāmies īstu LV karogu no tiem otriem latviešiem, kas arī šeit Pnompeņā dzīvo. Savukārt plakātus atveda vecāki, kad ciemojās pa Ziemassvētkiem :) Vēl mums bija arī Laimas šokolādes konfektes, ko dalījām tiem, kas pietiekoši aktrīvi piedalījās mūsu stenda aktivitātēs :).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *