Parādīsim, kā pagatavot kafiju kambodžiešu gaumē.
Ikdienā kafiju nedzeram, tāpēc tikai ierodoties Vjetnamā kopā ar Zanes vecākiem mēs atklājām, ka vietējā kafija tiek pagatavota mazliet atšķirīgā stilā – ar krietnu devu iebiezinātā piena un to pasniedz glāzē, kas pilna ar ledus gabaliņiem. Mums iegaršojās, tāpēc nopirkām mazo kafijas filtru, lai šo kafiju varētu pagatavot arī mājās. Beigās izrādījās, ka arī Kambodžā dzer ļoti līdzīgu kafiju ar iebiezināto pienu un ledu, bet mēs to nebijām pamanījuši.
Šeit ir viens paraugdemonstrējums kafijas pagatavošanā:
4 Responses
Vai nav pārāk salda?
Tas atkarīgs no tā, cik daudz pielej to kondensēto pienu. Oriģinālā kafija, ko dzērām Vjetnamā bija diezgan salda.
Izklausās pēc dikti garšīgas aukstās jeb ledus kafijas :)
Šī kafija padara atkarīgu. Un saldais iebiezinātais piens ir tieši tas kas vajadzīgs karstā dienā, lai atjaunotu enerģiju :)