Miks Latvis

Search

Kas ir RSS ? Un kā to visērtāk lietot?

Liekas, ka visi zina kas ir RSS, bet man tomēr gribētos trīs vārdos izteikties.

Really Simple Syndication, latviski tas būtu Patiešām Vienkārša Savākšana (PVS). Plašāka info iekš wikipēdijas, latviešu mēlē.

Kam tas ir vajadzīgs? Tas ir vajadzīgs lai skatītos ziņas, kas ir iekš citām lapām nemaz neapmeklējot pašas lapas, vai arī, lai konstatētu, ka lapā ir jauna ziņa un tad pēcāk dotos uz lapu un to izlasītu. Tātad nevajag skriet cauri visiem delfiem un tvnetiem un džīmailiem un flickeriem, un 0nkuļiem un kakaoiem, lāčiem uldeniem krizdabziem pbsiem un visiem visiem citiem, lai redzētu vai tur ir kas jauns vai nē. TVNET pat ir iespēja ļoti precīzi norādīt kādas tieši ziņas ir vēlme saņemt un lasīt.
Daudzi izmanto GreatNews, AppleSyndication, RssBandit, BlogPulse, RSSOwl, NewsFire, Google, SharpReader, Liferea, Bloglines un vēl figviņzin vien zin ko. Bet pēc 15 minūšu ilga pētījuma un galu galā pārliecināšanās iekš Google trends noskaidroju, ka neviens no šiem nav tik populārs kā netvibes.com

bloglines netvibes pluck

Ko es ar to gribu teikt? īzī, šmīzī, slīzī… jālieto ir netvibes! Kāpēc? Tāpēc, kas to lietoju es un visi, visi citi :)

Tūlīt es jums parādīšu, kā es lietoju netvibes. Te ir lapa ar piezīmēm uz bildes. Te pilns izmērs.

Bet ja nopietni, tad es nezinu citu labāku un ērtāku RSS lasītāju. Vislabākais ir tas, ka šis ir nevis softs, bet speciāli pielāgota lapa sev pašam. Tātad man nav jāraizējas par kaut kā palaišanu garām vai nepamanīšanu. Ieejot savā netvibes lapā es uzreiz varu gūt to info ko man vajag. Ļoti ērti sekot līdzi blogiem. Man blogu sadaļā ir 30 avoti. Nespēju iedomāties, ka man vajadzētu viņus visus atcerēties un čekot un iegaumēt… daži protams ir svarīgāki par citiem, bet tik un tā gribas gūt pilnīgu skatu uz Latvijas ziņām, blogiem un citiem labumiem. Mana mānija liek vienmēr būt informētam :) (nav jau tik traki) Visi kas lieto netvibes.com paceļ roku! Visi, kas ir par netvibes paceļ roku! Nu re, man liekas, ka visi ir pacēluši rokas..

Ja nu ir gadījies tā, ja jums ir kāds ūberlabāks un ērtāks RSS rīks, tad nekautrējieties un pastāstiet par to citiem. It sevišķi man, lai gan nespēju pagaidām iedomāties neko ērtāku par jau minēto agregātu. Paldies par uzmanību!

9 Responses

  1. Anyway, iegāju netvibes.com un laikam tur arī palikšu… jāsāk tak beidzot izmantot RSS a to visi tik cepjās un cepjās, bet es neko nesaprotu (pagaidām).
    Paldies par noderīgo informāciju. Re, Gmail arī pa rokai…

  2. mmm pie netvibes nonaacu ilgu celju ejot,un esmu apmierinaats. lasu arii apm 30-40 lv blogus. esmu pa tabiem sadaliijis, IT lv blogi, IT eng blogi, citi blogi, podcasti, un IT lapas :) kuulj.. aa tad veel seriaalu programma man ir :) meilus un citas fiichas nelietoju

  3. RSS ziņas lasu ar Opera Mini. No visām barotnēm automātiski savāc ziņas un parāda kurās vietnēs cik jaunas ziņas parādījušās.
    Tā kā Opera Mini ir mobilā telefona pārlūkprogramma, ļoti ērti lasīt RSS ziņas braucot autobusā vai kaut kur gaidot.
    Zinu, ir cilvēki, kuriem nepatīk lasīt mob. telefonā , taču N95 displeja izmēri ir vairāk kā apmierinoši.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *