Miks Latvis

Search

tu esi filmu zvaigzne

Es izgāju no mājas. Un mani nofilmēja, kā es atveru durvis un nokāpju pa trepēm. Paldies gādīgajam apsargam par manas sejas dokumentēšanu rīta agrumā.

Pa vienai kamerai uz katra kvartāla. Es esmu kameru uzmanības lokā visu laiku – 3 minūšu rinda pie bankomāta, 20 minūtes iepērkoties RIMI. Visu manu iepirkšanās procesu pavada vairākas video kameras. Es domāju, ka būtu iespējams itin mierīgi samontēt interesantu dokumentālo filmu. Vai vismaz inscinēt tādu.

Un vakarā dodoties mājās mani atkal sagaida apsarga modrā acs.

Es tieku kādas kameras kadrā 4-5 reizes dienā – tas ir minimums. Ja dosieties pastaigā pa Rīgas centru, tad pamanīsiet, ka uz trotuāriem notēmētas simtiem, ja ne tūkstošiem kameras.

4*365=1460

vai kaut kā tā. pavirši rēķinot gada laikā mūs nofilmē 1500 reizes. Visdažādākajās vietās un laika apstākļos mēs tiekam iemūžināti dienu no dienas.

Pasmaidi! Arī TU esi kino zvaigzne. noteikti

21 Responses

  1. Toties labums no videokamerām lielākoties ir nulle, uzfilmētā kvalitāte ir miglaina pikseļu kopa, Rimi neuztraucies tur kameras lielākoties vēro vai kasieri nekrāpjas, lai gan dažas skatās arī ko dara pircēji. Bija gadījums, kad kojās man provēja nofenderēt portatīvo datoru, dabūju jozt kādu puskilometru zaglēnam pakaļ, pa ceļam pamanoties uzrīdīt viņam svešu suni, noķēris īpašumu atgvu. Pēctam skatījos drošības kameru rādījumus un viss ko varēja konstatēt no bildes bija, ka zaglēns ir cilvēks, bet tas bija 5 gadus atpakaļ iespējams, ka tagad viss rullē :)

  2. Вопрос, латвийский блог на русском языке не является Латвийским? Вчера сделал submit v rss_top. До сих пор там не появился.

  3. Helmuts: paldies. mēģināšu kaut kā tikt pie šīs filmas. Mani interesē, kas tur labs būs sanācis.

    zloj: domēns ārzemju .com, valoda arī no citas valsts. Kā es varu izsecināt, ka blogs ir no Latvijas? Tad jau tur varētu rindām reģistrēt ārzemju blogus.

  4. Спроси у Макса(journal.lv). Он знает, что я из Латвии. Ну или могу дать свой мобильный номер. :-)

    Русских в Латвии много, не ужели до сих пор не привыкли, что это 2-ой язык государства.

  5. par šito kameru lietu te (uk) arī k-kad tika pacelts neliels skandāls. Kameras visur un izsprukt no viņām nereāli. Bet nu kā jau archeens teica, tad jāskatās makgaivers un moš var kādu labu padomu iegūt :D

  6. tev tikai 4x dienā filmē? Man sanāk savas 100x reizes, te UK. visos busos, metro stacijās, uz ielām, visos veikalos, pat minibodēs.. :( Parsvarā tās ir CCTV kameras, lai novērstu noziegumu, taču jocīgs fīlings tik un tā..

  7. Velti tu iespringsti, Onkul, velti. Tas, ka kamera stāv, vēl neko nenozīmē. Lai tevi izsekotu kamerās, ir vajadzīgs cilvēks, kas to dara. Tas viens. Otrs – izsekošanas sekmes atkarīgas no kameras kvalitātes un ieraksta saglabāšanas ilguma. Trešais – nu kam tu esi vajadzīgs? Specdienestiem ir svarīgākas lietas ko darīt :-)

    Nu jā, pareizi te pieminēja, Apvienotajā Karalistē (it sevišķi jau Londonā) kameras ir uz katra stūra un aiz tām tiešām sēž REĀLI cilvēki. Zviedrijā, savukārt, šāda veida kameru uzstādīšana tiek uztverta kā cilvēka tiesību pārkāpums, tādēļ tie ir tikai lielveikalos, bankās un citās privātās teritorijās.

  8. Galīgi par to neuztraucos. Ne Latvijā, ne kad biju UK. Ja nav padomā izdarīt noziegumu tad par ko uztraukties? Un ir gadījumi, kad tās kameras ir tikai skata pēc, bet reāli nedarbojas.

  9. [cenzēts*] tas komenc no zloj ir reāls bezpriģels :D
    neatceros ka es kādā krievu saitā ietu un sāktu bazaru latviski, da mani tur nodirstu no galvas līdz kājām :D

    [bloga autors nocenzēja B vārdu]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *