Miks Latvis

Search

NOKIA sīc

NOKIAJa vēlies sajusties kā pilnīgs idiots paņem savu NOKIA telefonu, aiznes to uz servisu un paziņo, ka tas sīc. Uz tevi skatīsies kā uz jukušo, vismaz uz mums tā skatījās. Bet par visu pēc kārtas.

Draudzenei Ziemassvētku vecītis atnesa riktīgi foršu telefonu NOKIA 6720 Classic. Klasiski elegants NOKIA dizains un gandrīz tik pat daudz fīču, kā manā iPhone. Pat vairāk, jo telefonam ir 5 megapikseļu fotokamera, papildus video kamera (priekšpusē) video sarunām un baterija, kas darbojas ilgāk nekā tam iespējams noticēt – pilnai laimei trūkst tikai WiFi.

Kad telefons tiek izpakots no paciņas atklājas, ka tas sīc. Klusi un nemanāmi. Līdzīgi, kā sīc (nevis šņāc) ieslēgts televizors, blakus istabā. Trakākais ir tas, ka pēc tam, kad sīkšana ir konstatēta, to vairs nevar nedzirdēt.

Sīkšana ir dzirdama, kad telefonu pieliek pie auss, nav pat nepieciešams nekur zvanīt. Kad veic zvanu tad sīc skaļāk. Kad izdziest ekrāns, tad sīkšana pazūd. NOKIA forumos atrodamā info liecina, ka pie vainas ir NOKIA LED ekrāni, kuri rada ne tikai attēlu, bet arī klusu sīkšanu.

Tomēr ne visi spēj sadzirdēt šo skaņu, izrādās, ka ar draudzeni esam gandrīz vienīgie, kas to spēj dzirdēt. Forumā ir cilvēki, kas priecājas, ka beidzot atraduši vēl kādu, kas piemin šo problēmu (citādi var likties, ka tās ir dzirdes halucinācijas). Tāpēc uz servisu dodamies ar bažām.

Veikalā/servisā (viņiem uz vietas strādā servisa džeks) izklāstām savu stāstu. Neviens no darbiniekiem sīkšanu nedzird. Viņiem droši vien likās, ka mēs kaut ko mahinējam. Servisa džeks paziņo, ka neko nedzird un tāpēc arī salabot neko nevar. Stāsta, ka lādētāja transformators sīc. Kad saku, ka ekrāna sīkšana ir klasiska NOKIA problēma, viņš paziņo, ka pirmo reizi kaut ko tādu dzirdot. Prasa, lai uzrādu kuros forumos es esmu tādu info atradis.

Telefons jāsūta uz diagnostiku, lai varētu konstatēt problēmu (neatkarīgi eksperti un bla, bla, bla). Mūs jau gandrīz aizsūta uz mistisku NOKIA servisa centru, kad pajautājam, vai varam telefonu atstāt uz vietas, lai veikals pats tiek galā. Izrādās, ka varam gan. Rakstiet iesniegumu. Pēc lūguma saņemam arī veidlapu, kuru jāaizpilda. (Vieglāk ir cilvēkus atšūt, nevis darīt savu darbu.)

Papīros jāieraksta vai veikala darbinieki paši konstatē problēmu. Kad jaunākā veikala darbiniece jau ierakstījusi, ka neko nedzird, par mums ieinteresējas vecākā darbiniece, kura pēc brīža saka, ka sīkšanu dzirdot. Papīrā tiek veiktas izmaiņas un nu vismaz mēs sajūtamies, ka neesam vienīgie trakie.

10 dienu laikā būšot zināms spriedums. Nākamajā nedēļā mums zvana un saka, ka telefonam tikšot mainīts ekrāns, var noprast, ka mēs varam uzstāt, lai mums piešķir jaunu telefonu. Sakām, lai jau maina, galvenais, lai pēc tam nekas nesīc.

Pēc dažām dienām vēl viens zvans. Tomēr došot  jaunu telefonu.

Dodamies pēc jaunā telefona. Mūsu aizdomas apstiprinās. Protams, ka arī šis telefons sīc.

Pārdevēja mums sāk stāstīt, ka šāda sīkšana esot gandrīz visiem NOKIA telefoniem un kompānija neuzskata, ka tas ir defekts. Šo frāzi viņa atkārto vairākas reizes (laikam, lai pārliecinātu pati sevi). “Kompānija neuzskata, ka šis ir ražošanas defekts.” Vēl viņa saka, ka saņemot zvanu ekrāns izdziestot 30 sekunžu laikā un tad sīkšana apklusīšot.

Diezgan stulba situācija. NOKIA zina, ka telefoni sīc, serviss ir gatavs dot jaunu telefonu, bet problēma nekur nepazūd.

Klusi klusītiņām visas pasaules NOKIA telefoni sīc, iesūcoties cilvēku zemapziņā, un tuvinot cilvēci tuvāk neprāta robežai. Zombiju armijas tuvojas?

Varbūt, ka NOKIA telefoni ir vēl lielākas nāves mašīnas nekā mikroviļņu krāsnis?

33 Responses

  1. Ārzemēs neatceros kurās valstīs, bet pieturās mēdzot uzstādīt “tīņu aizbiedētājus”, tādus aparātus kas pīkst frekvencē, ko dzird tikai jauni cilvēki, kam dzirde vēl nav degradējusies.

    Šis ir tas pats gadījums, visi virs 30 jau vairs neko virs 18KHz nedzird :)

  2. Taisnības labad gan ir jāpiebilst, ka apmainītais telefons patiešām sīc klusāk. Gandrīz nemanāmi. Šo sīkšanu noteikti pamanītu vēl mazāks skaits cilvēku.

  3. Man ir draugos gan kāds PTAC darbinieks, gan arī jurists, kurš dabūja augstākos novērtējumus specializācijā tieši attiecīgajā nozares jomā – iepazīstināt? :) Varētu uztaisīt parauglietu :)

    P.S. derētu man ievērtēt to telefonu, parasti dzirdu visai plašu skaņu diapazonu.

  4. Gribētu dzirdēt, cik izturama vai neizturama ir tā sīkšana. Man arī dzirdēšanas diapazons ir diez gan plašs, katrā ziņā plašāks par dažiem apkārtējiem. Atceros, ka pirms 3-4 gadiem draugi smējās, ka es dzirdēju sikspārņu ultraskaņas pīkstēšanu (zemākais ~20kHz). Bet tik tiešām, kad izgāju laukā, kur šie lidinājās, pīkstēšanu dzirdēju visu laiku. Pēdējā laikā gan neesmu sikspārņus lidināmies sastapis, vai dzirde paspējusi degradēties.

  5. varu to apstiprināt, man N95 8GB (r.i.p) tā pat mēdza uzsvesties, vēl trakāk bija, kad tika piesprausts pie lādētāja, bez baterijas (tikai testējot, bet, tad sīkšana bija dzirdama pat blakus istabā). iegādājos veco samsungu ebay izsolē par `dažām kapeikām` un tapu atbrīvots no tās problēmas, tikai cik ilgi padzīvosi ar vecu telefonu, kur nu vel samsungu. atkal tiekot pie nokijas, konstatēju, ka viņai ir tāda pati problēma (Nokia Tube).

  6. labs! Tik forši dzirdēt, ka jūsu mājās šīza turpinās..kode ar vēl pie jums dzīvo?? pilnīgi nostaļģija uznāca :)
    visi te tik forši zīmējas ar saviem mob.tel., es jau arī malā nepalikšu.. man ir nokia !%&8KJG^#)_ modelis, aizvēsturiska gada, droši vien skolā kalkulatori ir modernāki un tas nesīc :D Morāle: mobilie ir kā konjaks.. jo vecāks, jo labāks :D
    Noteikti drīz atnākšu ciemos!!! Lai veicas!!

  7. Sīc! Bet tas jau ir displeja apgaismojums. Vismaz pēc maniem novērojumiem uz 3120c. Un sīc arī tikai kad apgaismojums ieslēdzas un izslēdzas. Ķipa kaut kāds dimmera gļuks.

  8. R.I.P. Nokia….
    Gadās ka sīc. Strādājot telefonu servisā var dzirdēt vēl trakākas lietas par sīkšanu.
    Pilnīgi iespejams ka ir razošanas brāķis. Esmu ar tādām lietām saskāries. Diemžēl nav universālas receptes kā to atrisināt. Man arī samainija telefonu uz citu, bez sīkšanas defekta.

  9. tas i psc. : Es gan nesaprotu, vai LCD pie vainas? manam samsungam it kā viss ok, tiesa, modelis daudz vecāks, un ekrāns, cik noprotu, arī daudz prastāks, bez krāsu miljoniem un pikseļiem. :D A ar telefoniem mūsdienāš tiešām ir tā, ka 2 gadu laikā cena nokrītas par vairāk kā 100 %?

  10. Miks un Sidža: Nu tā jau nu arī nav. Kode ik pa laikam uzrodas. Ne saukta un ne lūgta. It īpaši uz nedēļas beigām…

    Kad beidzot nāksiet ciemos? Rīt?

  11. haha, tikko pieliku savu E50 pie pašas auss un arī nāk teju nemanāma, periodiska sīkoņa. bet galīgi ne tāda, kas spētu traucēt.
    man ir problēmas ar parastajiem CRT TV- ir divi gab. Samsung, dažādās mājvietās un abi stanby režīmā rada neciešamu sīkoņu (kas manāma tikai klusumā). citi to sīkoņu nedzird.

  12. Par sīkšanu saprotu, jo man Makbuks sīc. Tas arī tāda daļēji atzīta vaina, dažkārt maina, dažkārt nē, man Latvijā pirms gadiem diviem tālāk pasūtīja, vairāk neesmu mainīt mēģinājis. Tur gan interesantāk – nesīc, ja ieslēdz fonā kameru darboties vai arī atslēdz vienu no diviem procesora kodoliem.

    Bet kaut kā pieradu, tagad liekas dīvaini, ja tā sīkšana kādreiz apklust :).

  13. Pastāstīju kolēģiem par telefona sīkšanu. Viens paziņoja par tādu pašu problēmu, arī skrējis labot vai mainīt savu aparātiņu. Saņēmis ziņu, ka sīkšana ir efekts, ne defekts. Nomierinājies un dzīvo laimīgs. Morāle: cik maz vajag pilnai laimei, apziņa, ka iegādāts kas labs. Uz priekšu tirgoņi! Drīz pirksim brāķi un būsim laimīgi!

  14. Vaina laikam visos gadījumos, lielākā vai mazākā mērā, ir LCD ekrānā. Runa gan manā gādījumā iet par LCD monitoru – draugs bija nopircis jaunu monitoru, un pēc kāda 1/2 gada pamanīja kko mistisku – atverot vaļā tvnet lapu, un vēl dažas citas kur ir izteikti liels baltās krāsas fons, uzreiz parādijās gandrīz nemanāma sīkšana, tomēr pietiekami kaitinoša, lai to vislaik dzirdētu. Viņš gan ar to samierinājās un nekur neko nenesa labot :D

  15. Sīc viņi visi, tikai citam tas notiekt jau cilvēka ausij dzirdamā frkevencē piemēram 20 kHz :), bet īstenība šodien pa radio SWH stāstija, ka mobila telefona starojums pozitivi ietekmē veselību, to esot atklājuši kaut kādi tur zinātnieki ASV, veicot eksperinemtus uz žurkām. Tā kā feel free :) un baudi sīkoņu.

  16. Ja dikti tā skāde grauž sirdi, tad rekur : http://cgi.ebay.com/LCD-Display-For-Nokia-6303-6720-Classic-6303c-6720c-C_W0QQitemZ300378603501QQcmdZViewItemQQptZPDA_Accessories?hash=item45eff5bfed#ht_2224wt_1165

    Noziedo 17$ un nomaini ekrānu uz ķīniešu variantu, varbūt nesīks. Pats esmu pamanījies 3 ekrānus nomainīt SE telefonam, kuram fiziska kontakta rezultātā saplīsa. 1reiz pats, pēc tam jau māsai biju atdevis. Tiesa, vienreiz ekrāns nebija īstais, bet 12$ nav tā summa, par ko pārdzīvot.

  17. Nokia atbalsts Latvijā vispār ir zem jebkādas kritikas. Es no visas sirds ienīstu visus, kam ir jebkāds sakars ar Nokia supportu Latvijas teritorijā. Divi mani Nokia telefoni vēl joprojām atrodas garantijas remontā. Viens no tiem, tā sporta gumijas Nokia, kas ir triecien/ūdens/and shit izturīgā un kurai ir taustiņi izlīduši ārā netiek remontēta, jo es esmu telefonu sitis (imagine?). Kāds tam ir sakars ar taustiņiem, man tā arī nespēja paskaidrot.
    Paldies Tele2 par biznesa pieslēgumu, jo tagad brīdī, kad man saplīst telefons vai ir kāds gļuks, es vienkārši aizeju un par kapeikām nopērku jaunu, nepisot sev prātu ar garantijas remontdarbinieku vienaldzību.

  18. Ir, ir sīkšana :) Manai 6131 arī sīc, tiklīdz ekrans “iedegās”.
    Savulaik manīuj, ka mana ex motorola v3x arī sīca. Varētu teikt, ka dūca. biš skaļāk kā nokias sīcieni :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *