Vienā jaukā nedēļas nogalē izdomājām iemācīties pagatavot dažus vietējos ēdienus. Devāmies uz vienas dienas ēst gatavošanas nodarbībām, kas saucas Cambodia cooking class.
No rīta visi kopīgi devāmies uz tirgu, kur mums parādīja, kādas sastāvdaļas būs mūsu ēdienos un kā tām ir jāizskatās un jāsmaržo. Pēc tam devāmies uz kādu mājas jumta terasi, kur gandrīz visu dienu pavadījām gatavojot ēst un ēdot pagatavoto. Par to, kā mums gāja var redzēt šajā video:
Bet pašas receptes nopublicēsim pēc neliela brīža:
[unordered_list style=”green-dot”]
- springroļļi (fried spring rolls)
- zivs amoks (fish amok)
- banānu pumpuru salāti ar vistas gaļu (banana blossom salad)
- lipīgie rīsi ar mango un palmu cukuru (sticky rice and mango)
[/unordered_list]
Rakstu klāt angliskos nosaukumus, lai būtu skaidrāks, kas ir kas.
4 Responses
Skolotājs izskatījās baigais profiņš savā lietā :)
Jā, ir arī :) Viņi tādus ēst gatavošanas kursus vada katru dienu.
Zane darbojas kā profesionāls smalcinātājs- bundzinieks!
Šī daļa man dikti patika – un tad kad man likās, ka man jau labi sanāk un es smalcinu ātri – atnāca kursu vadītājs un to darīja, kādas 10 reizes ātrāk.