Šodien pagatavoju visvienkāršāko brokoļu zupu. Šī recepte esot no Gordona Ramzija (Gordon Ramsay) krājumiem, lai gan nezinu vai tam var ticēt. Tā bija viena no pirmajām, kuru man pasniedza Google. Gribēju šo pierakstīt, bet viss process ir tik vienkāršs, ka šo pat grūti nosaukt par recepti.
Sastāvdaļas:
- brokoļi
- sāls un pipari
- rīvēts parmezāna siers vai pāris šķēles kazas siera (var arī iztikt bez)
- svaigi grauzdēti valrieksti (arī bez šiem var iztikt)
- labas kvalitātes olīveļļa (arī šī sastāvdaļa nav obligāta)
Pagatavošana:
- Katliņā uzliekam vārīties ūdeni
- Notīram brokoļus un sadalām vidēja izmēra gabalos
- Liekam brokoļus vārošā ūdenī un vāram 15 minūtes
- Uz dažām sekundēm aplejam brokoļus ar aukstu ūdeni, lai saglabātos izteikti zaļā krāsa (ūdeni, kurā brokoļi tika vārīti saglabājam, jo to tūlīt izmantosim)
- Liekam brokoļus blenderī, pievienojam sāli un piparus
- Pievienojam ūdeni, kurā vārījām brokoļus. Sākumam pietiks ar vienu vai divām krūzēm, bet tālāk pēc izjūtas, lai zupa nebūtu pārāk bieza vai šķidra. Procesa laikā jānogaršo, lai saprastu, vai garšvielas pievienotas gana daudz. Blenderē, kamēr tiekam pie viendabīgas krēmveida masas.
- Pasniedz karstu
Blenderēšanas procesā var pievienot mazliet olīveļļas. Ja ir pa rokai, noderēs arī parmezāns vai kazas siers. Mums tieši paveicās, jo mājās bija neliels gabaliņš ar glaunu franču kazas sieru Crottin de Chavignol, kurš šajā zupā iederējās ļoti labi.
Ļoti gribētos parādīt gala rezultāta bildi, bet zupa sanāca tik garšīga, ka vairs nebija, ko fotografēt. Varbūt nākamreiz gatavojot atcerēšos un pievienošu šeit kādu foto.
Recepte atrasta šeit: thecookingroute.com