Miks Latvis

Search

Laivošana pa Gauju 2. daļa

Lielākā daļa no noķertajiem kadriem pie Gaujas.

dzeltenās banān kanoe laivas

Pamēģināšu ievietot arī slaidu šovu. Ja nedarbojas, tad labāk dodieties uz šo foto izlasi.


Šis ir turpinājums 1. daļai, kur var atrast nelielus komentārus par notiekošo uz upes. Šeit īsti nav ko piebilst. Ja ir kādi jautājumi, tad varat jautāt pie katras konkrētās bildes komentāros.

Atzīšos, ka esmu sajūsmā par to, kā fotogrāfijās izskatās dzeltenās laivas par spīti to sūdīgajai vadāmībai.

8 Responses

  1. Papuass:
    līdzīgi, kā slaidos var redzēt, ka pēdējās bildes ir tumšas, arī no skrāpētājiem nekas normāls nav sanācis. var redzēt mazas jakas uz tumša fona. nebija ieslēgta zibspuldze, kā arī attālums pārāk liels. no vienas puses žēl, no otras puses, man nemaz negribas vairs turpināt šo epopeju, jo (man par nožēlu) izskatījās, ka liela daļa lasītāju bija skrāpētāju pusē.

  2. Sūdīgam dejotājam vienmēr kurpes par mazu. No offence, bet sūdīgi vadāmas laivas neviens laivu nomātājs neiznomās. Nav sūdīgi vadāmu laivu, ir tikai nepiemērotas laivas. Un Gaujai šīs ir visai piemērotas, Amatai vai Brasai gan nederēs.

  3. Edgars:
    Es vienkārši salīdzinu, ka pirms tam braucu ar kanoe, kurām bija normāli dibeni, nevis plakani, un kuras bija daudz stabilākas. Varēju gan grozīties, gan arī brīvi kustēties laivā, kā arī minikrācēs jutos ļoti droši.

    Šīs bija pilnīgs pretstats, ļoti uzmanīgi nācās apgriezties pēc fotoaparāta, kas bija aiz muguras, jo sēdekļi šūpojās neatkarīgi no laivas korpusa. Es saprotu, laiva ir ātrāka un vismaz 2 reizes vieglāka, bet man daudz labāk patika stabilās laivas no Salacas brauciena.

    https://mikslatvis.lv/2008/09/19/laivosana-pa-salacu/

  4. OK, tā jau katra paša izjūta un pieredze. Ir cilvēki, kuri rodeo kajaku par stabilu sauc, un citi, kuri arī piepūšamo glābšanas plostu pamanās apgāzt. Bet kā teica viens zināms burātājs – nav nekā stabilāka uz ūdens kā apgāzts katamarāns.

  5. Pa jūru ar kajaku esi mēģinājis?
    iesaku, ja nav gadījies mēģināt, jo īpaši tad, kad vilnīši ir uz metriem trijiem vismaz…protams, tad jārēķinās, ka kajakā būs jālien arī otreiz un trešoreiz, toties, kas par adrenalīnu!!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *