Miks Latvis

Search

Nordea Rīgas maratons 2009

Rīgas maratons 2009Sveiki, nu jau kādu brīdi ir zināms, ka Nordea Rīgas maratons 2009. gadā notiks 17. maijā (svētdienā).

Šis ieraksts, lai kalpo kā atgādinājums man un citiem, kas šogad sadomājuši piedalīties šajā pasākumā. Skrējienam nav obligāti jābūt pilna maratona garumā, ir iespējams izvēlēties citas, sev tīkamākas un piemērotākas distances. Es līdzīgi, kā pagājušajā gadā skatos uz pusmaratona distanci, lai gan saprotu, ka būs jāskrien labi, daudz, lai šajā distancē justos patiešām ērti.

Visa rudens/ziema/pavasaris sezona ir pagājusi pilnīgi bez skriešanas, un tas nozīmē tikai to, ka pie tuvākā siltā laika ir vēlams doties laukā un vienkārši skriet. Tiem, kas iesaka skriet telpās, varu pateikt, ka tas ir galīgi garām. Reiz pat biju samaksājis par sporta kluba apmeklējumu un konkrēti vīlos, jo skriešanas celiņš telpās ir nepanesami neērts, garlaicīgs un kaitinošs.

Ieteikums no manas puses – reģistrēties un samaksāt dalības maksu pēc iespējas laicīgāk, lai skrējiena datums pilnīgi noteikti paliktu atmiņā, jo pārdomāt, aizbildināties un neaiziet uz sacensībām ir mazliet grūtāk, ja visas iespējamās formalitātes jau ir nokārtotas.

P.S.

Ja, kādam interesē, tad šeit ir mans pagājušās sezonas pirms-pusmaratona un pēc-pusmaratona ieraksts.

5 Responses

  1. Paldies par atgādinājmu!:) Pagājšgad nesanāca piedalītes ahileja saites sastiepuma dēļ, tad šogad nav variantu – obligāti tas būs jāizdara! Nokusīs sniegs – būs jāsāk gatavoties!

  2. es ar… es ar… biju aizgājis līdz kronv.bulv parakam lalūrēt vai jau ir skriet… bet nav – nav veselīgi skriet pa ledu :( pirms kādas nedēļas pamēģināju – nācās atgriezties ar asti kārstapē un asiņojošam.
    any way – sāku atlasīt perfektus mp3 ar ko apbruņoties maratonam :D

  3. No skriešanas ziemā nav jābaidās, skrēju ar sejas masku arī pie mīnus 17. Tikai štelle tāda, ka ziemā tu no skrējēja pārvērties par sētnieku vergu.
    Mana pagaidām vienīgā pieredze ar organizētu skrējienu maratona disciplīnā ir ACG apvidus pusmaratons Siguldā. Lai arī pusīte, tomēr reiz ir jābūt pirmajai pilnajai reizei. Davai, nekūņojies pie pusītes starta! Mauc pilno!
    tiekamies distancē!

  4. @Mošķis

    Hmm, šogad ir pašvaki ar kondīciju. Magnētos neesmu piedalījies nemaz, kā arī nav īsti sanācis skriet. Ļoti gribas piedalīties, bet nomērot 10 km laiku esmu dikti vīlies. Līdz pusmaratonam pamēģināšu noskriet 18 km, ja pašsajūta būs ok, tad varbūt skriešu, bet citādi nevēlos sevi samocīt, jo ķermenis galīgi nav gatavs.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *